Op zaterdag 31 augustus vormde de Sven Nys Classic, onderdeel van de Teamleader Champions Tour, een prachtige afsluiter van de zomervakantie. Al vroeg in de ochtend tekenden talrijke sportievelingen present om aan een zonnige editie te beginnen. Het werd een tocht uit de boekjes.

Om 7u30 stroomden de eerste deelnemers toe om zich in te schrijven. Sven Nys ging om 8u zelf van start in de ronde van 89km, één van de vier tochtend. Daarnaast kon men zich inschrijven voor de lus van 111km, de lus van 146km en de familietocht van 25km.

Het parcours liet de deelnemers onder meer kennis maken met de Balenberg en loodste hen door de pitte heuvels van het mooie Hageland. Om 11u waren er de laatste inschrijvingen en tegen 15u30 begonnen de laatste deelnemers over de streep te bollen. Zij waren nog net op tijd om de ploegvoorstelling van de Telenet Baloise Lions mee te pikken.

De volgende manche in de Teamleader Champions Tour is de Teamleader Cycling Classic, die op 15 september in Gent zal plaatsvinden. Vergeet je zeker niet in te schrijven!