X

31.08.2019

Sven Nys Classic

Verslag Foto's Fotoservice

Sven Nys Classic 2019 is een tocht uit het boekje!

Op zaterdag 31 augustus vormde de Sven Nys Classic, onderdeel van de Teamleader Champions Tour, een prachtige afsluiter van de zomervakantie. Al vroeg in de ochtend tekenden talrijke sportievelingen present om aan een zonnige editie te beginnen. Het werd een tocht uit de boekjes.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Sven Nys Classic! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Bio Sven Nys

Na 18 profseizoenen nam Sven Nys in 2016 afscheid van de professionele wielersport. De "Kannibaal van Baal" debuteerde als veldrijder bij de profs in het seizoen 1998-1999 en bouwde een indrukwekkende carrière uit met meer dan 300 overwinningen in totaal. Op zijn palmares als prof staan onder andere 2 wereldtitels, 9 Belgische titels en een negende plaats op de Olympische Spelen in Peking. Hij werd ook uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het jaar (2006), Sportman van het jaar (2008), Kristallen fiets (2007 en 2013), Koning Winter (2011, 2013 en 2014) en Flandrien van het Veld (2014). De Keizer van het Veldrijden. De Koning van de Koppenberg. De Kannibaal van Baal. Mister Superprestige. Stuk voor stuk ronkende bijnamen voor deze levende legende.

Parcours

Vanuit het Sven Nys Cycling center vertrekken 4 verschillende tochten, waaronder één familietocht van 25 km. De tochten van 89 - 111 - 146 km laten je kennis maken met de legendarische Balenberg, de pittige heuvels van het mooie Hageland en nemen je mee door het groen langs het prachtige domein van het Kasteel van Horst.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Overzicht

 

Schoonhoverndreef

1 Schoonhovendreef

Over een afstand van 600 meter overbrug je gemiddeld 15.6% hellingspercentage. Deze helling ligt op het parcours van de 111 en 146 km.

Grasbos

2 Grasbos

Het Grasbos, beter bekend als de "Poggio van Diest" of "Duvelskot", is een korte steile helling die je in de wielen geworpen krijgt wanneer je voor de langste afstand kiest. Met een gemiddelde van 8% stijgingspercentage en een maximum van bijna 20% kan je maar beter goed voorbereid zijn! Na de beklimming van ongeveer 549 meter wordt meteen duidelijk vanwaar zijn bijnaam komt.

Meer info

Parcours Kasteel Van Horst

3 Kasteel Van Horst

Langs de parcoursen van de 86 - 111 - 146 km ligt het Kasteel van Horst. Het kasteel, met zijn grote vijver en slotgracht, is de thuishaven van stripfiguur De Rode Ridder. Deze waterburcht ligt in de groene vallei van de Wingebeek, tussen de heuvels van het Hageland: met andere woorden een prachtig stuk van het parcours dat je zeker niet mag missen!

Parcours Chartreuseberg

4 Chartreuseberg

In het centrum van Holsbeek ligt de Chartreuseberg, een begrip in de omgeving bij al wie fietst. De langste twee afstanden passeren hier en rijden er eerst langs de achterzijde op (Meesbergpad) om vervolgens de 'klassieke' klim vanuit Holsbeek aan te vatten.

logo Teamleader

Teamleader biedt bedrijven een handige cloudoplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie. Op zes jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een Europese speler met meer dan 10 000 klanten. Het ultieme doel? Europese kmo's slimmer helpen werken. Maar Teamleader is méér dan enkel software.

Onder het motto een gezonde geest in een gezond lichaam engageert Teamleader zich dan ook graag als 'proud sponsor of your free time'. Schrijf je in voor de Teamleader Champions Tour, en meet je meteen met de allergrootsten!

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

  • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
  • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
  • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
  • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
  • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
  • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
  • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
  • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Goede doel

Trap jij mee de ziekte van Duchenne de wereld uit? Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen. Die 5 euro wordt integraal doorgestort naar het Duchenne Parent Project.
Duchenne Parent Project België vzw werd opgericht door een aantal ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne en zamelt fondsen in waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gesteund in binnen- en buitenland. Het onderzoek is immers verschrikkelijk duur en omdat het een zeldzame ziekte is, is er voor de farmaceutische sector slechts een beperkte winstverwachting.

Wil je iets meer doen en een gift doen? Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest. Fiscaal aftrekbare giften kunnen via:
Nema vzw, Haarbemdenstraat 55/1, 3500 Hasselt
Stort uw gift op rekening nr. BE84 7370 2218 5559 met de mededeling ‘Sven Nys Classic'.

Meer info op www.duchenneparentproject.be

The essential guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton